Świeże domowe ciasta z dostawą

Ciasta jak u mamy i babci

Nasze domowe ciasta maja już liczne grono miłośników. Wszystko przez to, że do ich wykonania używamy tylko i wyłącznie naturalnych składników najwyższej jakości – tak jak nasze mamy i babcie. Nie korzystamy ze stosowanych w cukiernictwie sypkich półproduktów i margaryn, a nasze kruche ciasto jest przygotowywane tylko i wyłącznie na bazie masła o zawartości 82% tłuszczu.

Do naszych ciast dodajemy jeszcze jeden składnik, bez którego nigdy nie uda się żaden prawdziwy domowy wypiek. Jest nim „SERCE”, bo każde nasze ciasto powstaje z miłości do pieczenia.

Serniki

Długo szukaliśmy sera, który będzie spełniał nasze oczekiwania, aż w końcu się udało. Do serników używamy śmietankowego sera twarogowego, który jest przez nas trzykrotnie mielony. Dzięki temu są takie kremowe i delikatne. Kruche spody powstają na bazie prawdziwego masła, a polewy z wysokiej jakości czekolad i kremowej śmietanki.

Ciasta czekoladowe i z owocami

Do szarlotki prażymy jabłka szlachetnej starej polskiej odmiany – Szara Reneta, którą stosowały nasze babcie. Do smaku dodajemy prawdziwą wanilię i cynamon. A nasze ciasta czekoladowe rozpływają się w ustach dzięki wysokiej jakości czekoladom gorzkim i mlecznym oraz ganaszom na bazie świeżej śmietanki.

Ciasta z kremem

Do przygotowania kremów, którymi przekładamy nasze ciasta, używamy kremowego serka mascarpone i prawdziwej śmietanki o zawartości 30% lub 36% tłuszczu. Biszkopty pieczemy według starych i sprawdzonych receptur – bez polepszaczy piekarniczych. Ciasta wykańczamy świeżymi owocami i musami owocowymi naszej roboty.

Oferta ciast

Ciasta można zamawiać w całości – forma o wymiarach 39×24 cm lub połowę porcji. Minimalna kwota zamówienia z dostawą pod wskazany adres na terenie Krakowa to 100 zł.

Szarlotka

Maślane kruche ciasto z prażonymi jabłkami odmiany Szara Reneta z nutą wanilii i cynamonu.

Cena – 29 zł/kg

Ciasto czekoladowe z jabłkami i orzechami

Wilgotne ciasto typu babka z dodatkiem jabłek odmiany Szara Reneta, orzechów i bakalii, polane ganaszem z gorzkiej czekolady.

Cena – 29 zł/kg

Piernik z nutą różaną

Piernik z dodatkiem przełożony domowym smarowidłem z marmolady, domowych powideł śliwkowych, konfitury różanej, konfitury pomarańczowej z dodatkiem cynamonu i orzechów. Polany ganaszem z mlecznej i gorzkiej czekolady.

Cena – 32 zł/kg

Ciasto podwójnie czekoladowe

Ciasto dla koneserów czekolady, typu brownie z gorzkiej i mlecznej czekolady z orzechami polane ganaszem z mlecznej i gorzkiej czekolady.

Cena – 37 zł/kg

Makowiec z jabłkami

Bardzo wilgotny makowiec na ciemnym, kruchym spodzie z dodatkiem jabłek i bakalii polany ganaszem z gorzkiej czekolady.

Cena – 38 zł/kg

Kruche z powidłami

3 blaty maślanego kruchego ciasta przełożone z powidłami śliwkowymi domowej roboty z dodatkiem marmolady i konfitury różanej, wiśni, orzechów i odrobiny cynamonu.

Cena – 29 zł/kg

Sernik pomarańczowy

Delikatny kremowy sernik ze świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy na kruchym czekoladowym spodzie, polany polewą czekoladową z gorzkiej i mlecznej czekolady.

Cena – 35 zł/kg

Sernik tradycyjny

Delikatny kremowy sernik o smaku waniliowym z dodatkiem śmietanki na kruchym czekoladowym lub spodzie, opcjonalnie polany polewą z czekolady gorzkiej.

Cena – 32 zł/kg

Sernik Izaura

Sernik z nutą kokosu połączony z czekoladowym ciastem typu brownie.

Cena – 32 zł/kg

Sernik z musem z mango

Kremowy sernik z dodatkiem śmietanki, białej czekolady i musu z mango z polewą ze śmietanki i musu z mango.

Cena – 35 zł/kg

Sernik z gotowanym serem

3 kruche czekoladowe, maślane blaty przełożone delikatnym prażonym serem.

Cena – 32 zł/kg

Straciatella

Biszkopt czekoladowy lub jasny z warstwą musu z malin lub truskawek i warstwą kremu z serka mascarpone i śmietanki z dodatkiem wiórek z gorzkiej czekolady. Wykończony galaretką z owocami lub ganaszem z białej czekolady

Cena – 34 zł/kg

Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

Jasny puszysty biszkopt i blat bezowo-kokosowy przełożony lekkim kremem budyniowym z dodatkiem brzoskwiń. Na wierzchu brzoskwinie zalane galaretką o smaku brzoskwiniowym.

Cena – 29 zł/kg

Leśny mech

Wilgotne ciasto szpinakowe przełożone musem truskawkowym i kremem z serka mascarpone i śmietanki, ozdobiony pestkami garanta.

Cena – 29 zł/kg

Truskawkowa poezja

Trzy blaty jasnego biszkoptu przełożone kremem z serka mascarpone, śmietanki i musu truskawkowego.

Cena – 32 zł/kg

Tiramisu

Biszkopt czekoladowy nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, waniliowy krem z serka mascarpone i kogla-mogla, biszkopty nasączone ponczem, wykończony warstwą bitej śmietany z nutą wanilii.

Cena – 32 zł/kg

Karpatka

Dwa blaty falistego ciasta bez dodatku cukru przełożone lekkim kremem budyniowym z dodatkiem bitej śmietany.

Cena – 29 zł/kg

Ciasto śmietanowo-owocowe (z dodatkiem dowolnych owoców)

Biszkopt, warstwa musu owocowego (z wybranych owoców), krem z serka mascarpone, śmietany z dodatkiem owoców, warstwa owoców zalanych galaretką.

Cena – 31 zł/kg

Miodownik

Miodowe blaty z karmelizowanymi orzechami przełożone delikatnym kremem budyniowym i powidłami śliwkowymi domowej roboty.

Cena – 32 zł/kg

Ciasto karmelowe – warstwowe

Kruchy maślany blat, lekki gotowany krem budyniowy z maślaną nutą, warstwa słonych krakersów, warstwa karmelu z orzechami, wykończony warstwą bitej śmietany, posypany płatkami migdałów.

Cena – 32 zł/kg

Beza Pavlova

Bezowy blat z bitą śmietaną lub kremem z serka mascarpone i śmietanki, z warstwą wybranych owoców sezonowych z dodatkiem musu owocowego o wybranym smaku.

Cena – 90 zł/szt. o średnicy 28 cm lub 70 zł/szt. o średnicy 24 cm

Zamówienia

883 505 566

E-mail

biuro@gotowalnia.pl

Strona www

Restauracja

ul. Ujastek 5B, 31-752 Kraków