
Świeże domowe ciasta z dostawą

Ciasta jak u mamy i babci
Nasze domowe ciasta maja już liczne grono miłośników. Wszystko przez to, że do ich wykonania używamy tylko i wyłącznie naturalnych składników najwyższej jakości – tak jak nasze mamy i babcie. Nie korzystamy ze stosowanych w cukiernictwie sypkich półproduktów i margaryn, a nasze kruche ciasto jest przygotowywane tylko i wyłącznie na bazie masła o zawartości 82% tłuszczu.
Do naszych ciast dodajemy jeszcze jeden składnik, bez którego nigdy nie uda się żaden prawdziwy domowy wypiek. Jest nim „SERCE”, bo każde nasze ciasto powstaje z miłości do pieczenia.
Serniki
Długo szukaliśmy sera, który będzie spełniał nasze oczekiwania, aż w końcu się udało. Do serników używamy śmietankowego sera twarogowego, który jest przez nas trzykrotnie mielony. Dzięki temu są takie kremowe i delikatne. Kruche spody powstają na bazie prawdziwego masła, a polewy z wysokiej jakości czekolad i kremowej śmietanki.


Ciasta czekoladowe i z owocami
Do szarlotki prażymy jabłka szlachetnej starej polskiej odmiany – Szara Reneta, którą stosowały nasze babcie. Do smaku dodajemy prawdziwą wanilię i cynamon. A nasze ciasta czekoladowe rozpływają się w ustach dzięki wysokiej jakości czekoladom gorzkim i mlecznym oraz ganaszom na bazie świeżej śmietanki.
Ciasta z kremem
Do przygotowania kremów, którymi przekładamy nasze ciasta, używamy kremowego serka mascarpone i prawdziwej śmietanki o zawartości 30% lub 36% tłuszczu. Biszkopty pieczemy według starych i sprawdzonych receptur – bez polepszaczy piekarniczych. Ciasta wykańczamy świeżymi owocami i musami owocowymi naszej roboty.

Oferta ciast
Ciasta można zamawiać w całości – forma o wymiarach 39×24 cm lub połowę porcji. Minimalna kwota zamówienia z dostawą pod wskazany adres na terenie Krakowa to 100 zł.
Straciatella
Skład: mąka pszenna, cukier, jaka, kakao ,proszek do pieczenia, serek mascarpone, śmietanka 30%, gorzka czekolada, biała czekolada, owoce, galaretka owocowa, żelatyna.
Cena – 34 zł/kg
Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe
Jasny puszysty biszkopt i blat bezowo-kokosowy przełożony lekkim kremem budyniowym z dodatkiem brzoskwiń. Na wierzchu brzoskwinie zalane galaretką o smaku brzoskwiniowym.
Cena – 31 zł/kg
Leśny mech
Wilgotne ciasto szpinakowe przełożone musem truskawkowym i kremem z serka mascarpone i śmietanki, ozdobiony pestkami granatu.
Cena – 31 zł/kg
Truskawkowa poezja
Skład: mąka pszenna, jajka, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, truskawki świeże lub mrożone, śmietanka 36%, żelatyna.
Cena – 32 zł/kg
Tiramisu
Skład: mąka pszenna, kakao, jajka, proszek do pieczenia, śmietanka 36%, serek mascarpone, cukier z prawdziwa wanilią, kawa rozpuszczalna, likier amaretto.
Cena – 32 zł/kg
Ciasto karmelowe – warstwowe
Skład: mąka pszenna, jaka, cukier, mąka ziemniaczana, proszek budyniowy waniliowy, masło, śmietana 36%, migdały, masa kajmakowa Gostyń, orzechy, cukier z prawdziwa wanilią, krakersy Lajkonik.
Cena – 34 zł/kg
Karpatka
Skład: mąka pszenna, masło, jaka, cukier, śmietana 30%, cukier z prawdziwą wanilią, mąka ziemniaczana.
Cena – 29 zł/kg
Ciasto śmietanowo-owocowe (z dodatkiem dowolnych owoców)
Biszkopt, warstwa musu owocowego (z wybranych owoców), krem z serka mascarpone, śmietany z dodatkiem owoców, warstwa owoców zalanych galaretką.
Cena – 33 zł/kg
Miodownik
Miodowe blaty z karmelizowanymi orzechami przełożone delikatnym kremem budyniowym i powidłami śliwkowymi domowej roboty.
Cena – 32 zł/kg
Porzeczkowiec
Skład: jajka, cukier, mąka, kakao, cukier z prawdziwą wanilią, śmietana 30%, serek mascarpone, żelatyna opcjonalne, czarna porzeczka, likier cassis.
Cena – 35 zł/kg
Beza Pavlova
Bezowy blat z bitą śmietaną lub kremem z serka mascarpone i śmietanki, z warstwą wybranych owoców sezonowych z dodatkiem musu owocowego o wybranym smaku.
Skład: białka jaj, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, śmietana 30%, serek mascarpone, żelatyna opcjonalnie, dowolne świeże owoce, mus ze świeżych owoców – malinowy/ truskawkowy/ wiśniowy.
Cena – 90 zł/szt. o średnicy 28 cm lub 70 zł/szt. o średnicy 24 cm
Sernik pomarańczowy
Delikatny kremowy sernik ze świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy na kruchym czekoladowym spodzie, polany polewą czekoladową z gorzkiej i mlecznej czekolady.
Cena – 35 zł/kg
Sernik tradycyjny
Delikatny kremowy sernik o smaku waniliowym z dodatkiem śmietanki na kruchym lub czekoladowym spodzie, opcjonalnie polany polewą z czekolady gorzkiej.
Cena – 35 zł/kg
Sernik Izaura
Sernik z nutą kokosu połączony z czekoladowym ciastem typu brownie.
Cena – 35 zł/kg
Sernik z musem z mango
Skład: Ciasto kruche: masło, cukier, cukier wanilinowy, jajka, kakao, proszek do pieczenia, śmietana 18%, ser twarogowy śmietankowy tłusty, ser mascarpone, biała czekolada, śmietanka 30%, pulpa z mango (bez konserwantów),śmietana 18%.
Cena – 38 zł/kg
Sernik z gotowanym serem
3 kruche czekoladowe, maślane blaty przełożone delikatnym prażonym serem.
Cena – 32 zł/kg

Szarlotka
Maślane kruche ciasto z prażonymi jabłkami odmiany Szara Reneta z nutą wanilii i cynamonu.
Skład: Mąka pszenna, masło 82%, cukier, jajka, śmietana 18%, cukier wanilinowy, jabłka – Szara Reneta, cynamon, kasza manna.
Cena – 32 zł/kg
Ciasto czekoladowe z jabłkami i orzechami
Wilgotne ciasto typu babka z dodatkiem jabłek odmiany Szara Reneta, orzechów i bakalii, polane ganaszem z gorzkiej czekolady.
Skład: mąka pszenna, cukier, olej rzepakowy, kakao, jajka, jabłka Szara Reneta, orzechy, migdały, rodzynki, gorzka czekolada 64-70%, śmietanka 30%, cynamon, soda oczyszczona.
Cena – 29 zł/kg
Piernik z nutą różaną
Skład: mąka pszenna, cukier brązowy, masło, kakao, jajka, powidła śliwkowe soda oczyszczona, cynamon, marmolada wieloowocowa, konfitura ze skórki pomarańczowej – wyrób własny, orzechy, rodzynki, konfitura z płatków róży ( cukier, płatki róży), czekolada mleczna, czekolada gorzka 70%, śmietanka 30%.
Cena – 32 zł/kg
Ciasto podwójnie czekoladowe
Skład: gorzka i mleczna czekolada, orzechy, masło, jajka, śmietana 30%, mąka, cukier brązowy
Cena – 37 zł/kg
Makowiec z jabłkami
Skład; mak, jajka, jabłka, cukier, aromat migdałowy, cukier wanilinowy z prawdziwa wanilią, cynamon, rodzynki, orzechy, daktyle, figi, konfitura ze skórki pomarańczowej, migdały, kakao, proszek do pieczenia, masło śmietanka 30%, czekolada gorzka 64%.
Cena – 39 zł/kg
Kruche z powidłami
3 blaty maślanego kruchego ciasta przełożone z powidłami śliwkowymi domowej roboty z dodatkiem marmolady i konfitury różanej, wiśni, orzechów i odrobiny cynamonu.
Skład: mąka pszenna, jajka, masło, śmietana 18%, cukier z prawdziwą wanilią, powidła śliwkowe domowe, konfitura z płatów róży, marmolada wieloowocowa , orzechy, konfitura wiśniowa (domowa), konfitura ze skórki pomarańczowej.
Cena – 29 zł/kg
Zamówienia
883 505 566
biuro@gotowalnia.pl