
Oferta na świadczenie usług
kompleksowego żywienia pacjentów
Szpitala Specjalistycznego im. Stefana Żeromskiego
os. Na Skarpie 66, 31-913 Kraków
Oferta Gotowalnia Catering obejmuje:
- przygotowywanie posiłków stanowiących całodzienne wyżywienie pacjentów, z uwzględnieniem wskazanych 20 różnych diet,
- dostarczanie posiłków do 17 Oddziałów Szpitalnych wraz z dystrybucją do łóżka pacjenta,
- organizację kuchni mlecznej, przygotowywanie mieszanek i posiłków mlecznych,
- opracowywanie jadłospisów,
- mycie/dezynfekcja zastawy stołowej,
- odbiór resztek pokonsumpcyjnych
- opakowania jednorazowe na posiłki dla 120 pacjentów/dzień.
Cena oferty
29,90 zł
Proponowana cena dziennej stawki żywieniowej na jednego pacjenta dla wszystkich diet, z wyjątkiem Diety Mamy i posiłków mlecznych. W tym podatek VAT w stawce 8%.
32,00 zł
Proponowana cena dziennej stawki żywieniowej na jednego pacjenta dla posiłków w opcji „Dieta mamy”. W tym podatek VAT w stawce 8%.
18,90 zł
Proponowana cena dziennej stawki żywieniowej na jednego pacjenta dla posiłków i mieszanek mlecznych. W tym podatek VAT w stawce 8%.
Szczegóły oferty
Zróżnicowane jadłospisy będą przygotowywane na okres 2 tygodni, z tygodniowym wyprzedzeniem oraz możliwością dokonania zmian, nie wpływających znacząco na cenę. Powtarzalność potraw nie będzie mniejsza niż w okresie 3 tygodni.
Posiłki będą przygotowywane:
- przez wykwalifikowany personel, posiadający niezbędne kompetencje łączący profesjonalizm i zamiłowanie do gotowania, wyznający zasadę „domowo, czyli smacznie i zdrowo”
- z zachowaniem rygorów smakowych, recepturowych i estetycznych,
- z zachowaniem wszystkich norm i przepisów obowiązujących w tym zakresie,
- w ścisłej współpracy z wykwalifikowanym i doświadczonym Dietetykiem,
- w oparciu o surowce wysokiej jakości,
- bez chemicznych dodatków i polepszaczy smakowych,
- z zastosowaniem zdrowych form obróbki termicznej, jak gotowanie, pieczenie i smażenie beztłuszczowe, przy zużyciu nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych.
W skład posiłku wchodzą:
- zróżnicowane pod względem składu pieczywo: bułki, chleb pszenny, żytni, pszenno-żytni, razowy, graham, słonecznikowy,
- masło o zawartości tłuszczu min. 82%,
- różnego rodzaju pasty rybne, twarogowe, warzywne,
- różnego rodzaju kasze – pęczak, gryczana jasna i palona, pęczak, jęczmienna, kuskus, mieszanki kasz,
- warzywa w różnej postaci,
- owoce sezonowe,
- koktajle owocowe,
- pasztety – własnej produkcji,
- pierogi, kopytka , kluski leniwe – własnej produkcji,
- świeżo wyciskane soki owocowe i owocowo-warzywne,
- ciasta i desery – własnej produkcji.


Catering degustacyjny
W celu dokonania przez Państwa oceny jakości serwowanych przez nas potraw, proponujemy pięciodniowy catering degustacyjny w ilości 5 obiadów składających się z zupy i dania głównego mięsnego lub pierogów do wyboru z naszego menu lunchowego.
Obiady dla Personelu
Oferujemy możliwość zamówień indywidualnych dla Personelu Szpitala z naszego menu lunchowego, w którym mamy codziennie do wyboru:
2 dania główne
pierogi naszej produkcji z różnymi farszami w tym z owocami sezonowymi
ciasto z naszego wypieku
Ponadto możliwość zamawiania kanapek z bieżącej oferty i soków świeżo wyciskanych
Oferta dodatkowa
Oferujemy możliwość zamawiania:
domowych ciast pieczonych tylko na naturalnych składnikach, dostępnych również w codziennym menu,
realizacji cateringu biznesowego – zimne i gorące bufety, kanapki, babeczki, owoce, ciasta, ciasteczka, napoje.
Kontakt ws. oferty
Anna Dubiel, 606 668 558
Zamówienia
883 505 566
biuro@poler24.pl