Smaczne posiłki

Dla dzieci w każdym wieku

Smacznie, jak u mamy pod czujnym okiem dietetyka

Nasze menu dla żłobków, przedszkoli i szkół jest co tydzień starannie opracowywane przez współpracującą z nami panią dietetyk. Proponowane przez nas posiłki są smaczne, urozmaicone i odpowiednio zbilansowane pod kątem zapotrzebowania energetycznego i kalorycznego dzieci w danym wieku. Spełniają także wszystkie normy obowiązujące w zakresie żywienia podopiecznych placówek oświatowych. 

Jedzenie przygotowywane codziennie ze świeżych składników najwyższej jakości, od lokalnych producentów z podkrakowskich gospodarstw, dostarcza cennych witamin i składników odżywczych. Nasze potrawy nie są smażone – powstają w piecu konwekcyjno-parowym – dzięki czemu są dużo zdrowsze i nie tracą walorów smakowych. 

Catering degustacyjny

Wiemy, że karmienie dzieci to ogromne wyzwanie i odpowiedzialność. Do tego wielu milusińskich, to wybredne niejadki, które nie zjedzą tego, co im nie smakuje. Wychodząc na przeciw potrzebom żłobków, szkół i przedszkoli, oferujemy – zupełnie za darmo – możliwość spróbowania naszych potraw.

Jak to działa?

Pięć dni

Przez 5 dni będą mieli Państwo możliwość spróbowania naszych posiłków z aktualnego menu

Cztery posiłki

Dostarczymy po 2 porcje każdego z czterech posiłków – śniadania, II śniadania, obiadu i podwieczorku

Za darmo

Oferujemy Państwu tygodniową degustację całodziennego wyżywienia zupełnie za darmo

Dlaczego warto?

W Gotowalni łączymy miłość mam i babć do karmienia swoich pociech z doświadczeniem i wiedzą profesjonalnych kucharzy oraz dietetyka, dbającego by menu było zdrowe i pożywne. Zapewniamy codziennie cztery zbilansowane posiłki: śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad z kompotem oraz podwieczorek. Kaloryczność posiłków w przedszkolu to 1050 kcal (dopuszczalne wahania +/- 10%).

Gwarantujemy punktualne dostawy!

Mamy świadomość, że nawyki żywieniowe z dzieciństwa kształtują późniejsze wybory kulinarne w dorosłym życiu. Dlatego pilnujemy, aby dostarczane posiłki były zróżnicowane, zawierały świeże warzywa i owoce oraz były podane w atrakcyjnej formie, tak by nawet największy niejadek chciał ich skosztować. Jesteśmy przekonani, że jeśli tylko spróbuje – zje ze smakiem.

Z

Dbamy o różnorodność posiłków

Z

Ograniczamy sól i cukier, które są przyczyną chorób cywilizacyjnych

Z

Nie stosujemy produktów wysokoprzetworzonych

Z

Nie używamy konserwantów, chemicznych ulepszaczy ani barwników

Z

Podajemy tylko zdrowe napoje: herbatki owocowe i ziołowe, kompoty, lemoniady, świeżo wyciskane soki

Z

Sami robimy pierogi, knedle i naleśniki

Z

Sami pieczemy ciasta, pasztety, muffinki, ciasteczka, gofry

Z

Zapewniamy diety specjalne dla dzieci z alergiami i nietolerancjami

Z

Wykorzystujemy świeże owoce i warzywa z lokalnych gospodarstw

Z

Nie podajemy potraw smażonych na tłuszczu

Z

Przygotowujemy posiłki w piecu konwekcyjno-parowym

Z

Posiadamy profesjonalny sprzęt HoReCa do przewozu

Z

Dostarczane posiłki mają optymalną temperaturę, dzięki specjalnym termosom i termoboksom

Z

Zapewniamy odbiór odpadów pokonsumpcyjnych

Poniedziałek (26.04)

I śniadanie:Domowa granola z mlekiem, chleb graham,masło, dżem wiśniowy, herbata

II śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem

Spaghetti neapolitańskie z tartym serem

Kompot/ Woda

Podwieczorek: Chleb pszenny,masło, ser żółty, papryka, woda

Wtorek (27.04)

I śniadanie: Chleb pszenno-żytni,masło, pieczona szynka wieprzowa, ogórek zielony, kakao

II śniadanie: Gruszka

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami

Bitka drobiowa w sosie potrawkowym, kasza pęczak,sałata masłowa ze śmietaną

kompot/woda

Podwieczorek: Pudding z kaszki manny i truskawek, woda z sokiem

Środa (28.04)

I śniadanie: Chleb wieloziarnisty, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rukola, herbata

II śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami

Kopytka z sosem cynamonowo-maślanym

kompot/woda

Podwieczorek: Bułeczka graham, masło, szynka drobiowa, pomidor, herbata 

 

Czwartek (29.04)

I śniadanie: Chleb krakowski, masło, serek straciatella, herbata

II śniadanie: Kiwi

Obiad: Krupnik z ziemniakami

Gyros z mięsa drobiowego, ryż jaśminowy, fasolka gotowana

Kompot/Woda

Podwieczorek: Budyń waniliowy z wiśniami i wiórkami kokosowymi

Piątek (30.04)

I śniadanie: Bułeczka pszenna z sezamem, masło, mozzarella w plastrach, pomidor, kakao

II śniadanie: Banan

Obiad: Rosół z makaronem

Paluszki rybne, łódeczki ziemniaczane z dipem jogurtowo-koperkowym,surówka wiosenna wielowarzywna

Kompot/ Woda

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe, woda z sokiem

Poniedziałek (19.04)

I śniadanie: Chleb pszenno-żytni,masło,pasta z żóltego sera i rzodkiewki, herbata roiboos

II śniadanie: Gruszka

Obiad: Zupa brokułowa z muszelkami

Kurczak w sosie własnym,kasza jęczmienna, surówka z marchwii i jabłka

kompot/woda

Podwieczorek: Koktajl bananowy z czarną porzeczką, paluch kukurydziany

Wtorek (20.04)

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem i orzechami, chleb wieloziarnisty, masło, dżem z owoców leśnych, herbata z żurawiną

II śniadanie: Kiwi

Obiad: Zupa koperkowa z lanym ciastem

Sznycle wieprzowe, ziemniaki, surówka z buraka

kompot/woda

Podwieczorek: Galaretka owocowa z dodatkiem jogurtu

Środa (21.04)

I śniadanie: Bułeczka pszenna, masło, tarta mozzarella, roszponka, pomidor, kawa zbożowa

II śniadanie: Jabłko

Obiad: Barszcz ukraiński

Pampuchy z sosem truskawkowym

Kompot/Woda

Podwieczorek: Chleb krakowski, masło, szynka drobiowa,papryka, herbata

Czwartek (22.04)

I śniadanie: Chleb graham,masło, pasta wieprzowa z morelą,rukola, herbata owocowa

II śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Krem z białych warzywz pestkami dyni i grzankami

Pulpety z kurczaka w sosie serowym,ryż, mix warzyw

kompot/woda

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane, maślanka

Piątek (23.04)

I śniadanie: Chleb wieloziarnisty, masło, twarożek z truskawkami, herbata malinowa

II śniadanie: Banan

Obiad: Zupa z cieciorki z makaronem

Ryba w cieście, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

kompot/woda

Podwieczorek: Deser kokosowy z tapioką i musem malinowym

Oferta specjalna dla pracowników żłobków, przedszkoli i szkół

Nauczycielom i wychowawcom oferujemy możliwość zamawiania obiadów z menu lunchowego. Dla naszych stałych klientów przygotowaliśmy atrakcyjne rabaty.

Zamów catering degustacyjny

 

*Szanujemy Twoje dane – przeczytaj naszą politykę prywatności

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę POLER Wojciech Dubiel pod adresem ul. Pilotów 2c/19, 31-462 Kraków; NIP: 6821527154. Dane osobowe zostały przekazane dobrowolnie. Dane osobowe nie będą udostępniane stronom trzecim oraz nie podlegają profilowaniu tj. automatycznemu podejmowaniu decyzji. Wiem, że mam możliwość dostępu do swoich danych poprzez adres: biuro@gotowalnia.pl, w celu ich sprostowania i usunięcia, żądania ograniczenia ich przetwarzania oraz wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Catering degustacyjny - zamówienie

7 + 1 =

Zamówienia

883 505 566

Kontakt

biuro@gotowalnia.pl

Restauracja

ul. Ujastek 5B, 31-752 Kraków
Tylko u nas! Darmowy catering degustacyjny

Tylko u nas! Darmowy catering degustacyjny

 

Szanowni Państwo!

Wiemy, że karmienie dzieci to ogromne wyzwanie i odpowiedzialność. Wychodząc na przeciw potrzebom żłobków, szkół i przedszkoli, oferujemy – zupełnie za darmo – możliwość spróbowania naszych potraw.

 

Więcej informacji

You have Successfully Subscribed!