Smaczne posiłki

Dla dzieci w każdym wieku

Smacznie, jak u mamy pod czujnym okiem dietetyka

Nasze menu dla żłobków, przedszkoli i szkół jest co tydzień starannie opracowywane przez współpracującą z nami panią dietetyk. Proponowane przez nas posiłki są smaczne, urozmaicone i odpowiednio zbilansowane pod kątem zapotrzebowania energetycznego i kalorycznego dzieci w danym wieku. Spełniają także wszystkie normy obowiązujące w zakresie żywienia podopiecznych placówek oświatowych. 

Jedzenie przygotowywane codziennie ze świeżych składników najwyższej jakości, od lokalnych producentów z podkrakowskich gospodarstw, dostarcza cennych witamin i składników odżywczych. Nasze potrawy nie są smażone – powstają w piecu konwekcyjno-parowym – dzięki czemu są dużo zdrowsze i nie tracą walorów smakowych. 

Catering degustacyjny

Wiemy, że karmienie dzieci to ogromne wyzwanie i odpowiedzialność. Do tego wielu milusińskich, to wybredne niejadki, które nie zjedzą tego, co im nie smakuje. Wychodząc na przeciw potrzebom żłobków, szkół i przedszkoli, oferujemy – zupełnie za darmo – możliwość spróbowania naszych potraw.

Jak to działa?

Pięć dni

Przez 5 dni będą mieli Państwo możliwość spróbowania naszych posiłków z aktualnego menu

Cztery posiłki

Dostarczymy po 2 porcje każdego z czterech posiłków – śniadania, II śniadania, obiadu i podwieczorku

Za darmo

Oferujemy Państwu tygodniową degustację całodziennego wyżywienia zupełnie za darmo

Dlaczego warto?

W Gotowalni łączymy miłość mam i babć do karmienia swoich pociech z doświadczeniem i wiedzą profesjonalnych kucharzy oraz dietetyka, dbającego by menu było zdrowe i pożywne. Zapewniamy codziennie cztery zbilansowane posiłki: śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad z kompotem oraz podwieczorek. Kaloryczność posiłków w przedszkolu to 1050 kcal (dopuszczalne wahania +/- 10%).

Gwarantujemy punktualne dostawy!

Mamy świadomość, że nawyki żywieniowe z dzieciństwa kształtują późniejsze wybory kulinarne w dorosłym życiu. Dlatego pilnujemy, aby dostarczane posiłki były zróżnicowane, zawierały świeże warzywa i owoce oraz były podane w atrakcyjnej formie, tak by nawet największy niejadek chciał ich skosztować. Jesteśmy przekonani, że jeśli tylko spróbuje – zje ze smakiem.

Z

Dbamy o różnorodność posiłków

Z

Ograniczamy sól i cukier, które są przyczyną chorób cywilizacyjnych

Z

Nie stosujemy produktów wysokoprzetworzonych

Z

Nie używamy konserwantów, chemicznych ulepszaczy ani barwników

Z

Podajemy tylko zdrowe napoje: herbatki owocowe i ziołowe, kompoty, lemoniady, świeżo wyciskane soki

Z

Sami robimy pierogi, knedle i naleśniki

Z

Sami pieczemy ciasta, pasztety, muffinki, ciasteczka, gofry

Z

Zapewniamy diety specjalne dla dzieci z alergiami i nietolerancjami

Z

Wykorzystujemy świeże owoce i warzywa z lokalnych gospodarstw

Z

Nie podajemy potraw smażonych na tłuszczu

Z

Przygotowujemy posiłki w piecu konwekcyjno-parowym

Z

Posiadamy profesjonalny sprzęt HoReCa do przewozu

Z

Dostarczane posiłki mają optymalną temperaturę, dzięki specjalnym termosom i termoboksom

Z

Zapewniamy odbiór odpadów pokonsumpcyjnych

Poniedziałek (15.02)

I śniadanie:Chleb orkiszowy, masło, szynka wieprzowa, ogórek kiszony, herbata roiboos

II śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem

Spaghetti bolognese 

Kompot/ Woda

Podwieczorek: Budyń malinowy z wiórkami kokosowymi

Wtorek (16.02)

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb graham, masło, dżem brzoskwiniowy, herbata malinowa

II śniadanie: Banan

Obiad: Rosół z gęsiną z lanym ciastem

Sznycle z indyka, ziemniaki puree z koperkiem, gotowane buraki

kompot/woda

Podwieczorek: Sok marchwiowo-jabłkowy z imbirem

Środa (17.02)

I śniadanie: Chleb pszenny, masło, twarożek z tartą rzodkiewką, herbata owocowa

II śniadanie: Kiwi

Obiad: Lekki krem ziemniaczany z tymiankiem

Pierogi z jabłkami i cynamonem z kleksem jogurtowym

kompot/woda

Podwieczorek: Bułeczka z sezamem, masło, schab pieczony  z chutney cebulowo-wiśniowym, papryka do chrupania, woda

 

Europejski Czwartek (18.02)

I śniadanie: Chleb wieloziarnisty, masło, kremowy pasztet z żurawiną, rukola, kawa zbożowa

II śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką

Gyros z mięsa drobiowego, mix ryżu białego i brązowego, fasolka szparagowa z sezamem

Kompot/Woda

Podwieczorek: Angielskie miodowe bułeczki z cynamonem, woda z sokiem

Piątek (19.02)

I śniadanie: Chleb słonecznikowy, masło, pasta warzywna z brokuła i zieloną cebulką, herbata zielona z pigwą

II śniadanie: Mandarynka

Obiad: Krem z  kukurydzy i marchewki z grzankami i pestkami dyni

Kotlety rybne z natką pietruszki, pieczone frytki, surówka z kapusty pekińskiej

Kompot/ Woda

Podwieczorek: Leśne smoothie na bazie kefiru, paluch kukurydziany

Poniedziałek (22.02)

I śniadanie: Sanswiche z żółtym serem, masło, ogórek kiszony, herbata owocowa

II śniadanie: Kiwi

Obiad: Zupa brokułowa z makaronem muszelki

Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym

kompot/woda

Podwieczorek: Chałka z masłem, woda z sokiem

Wtorek (23.02)

I śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, pasta jajeczna z papryką, sałata lodowa, herbata z miodem i cytryną

II śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem

Pieczone pałki z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

kompot/woda

Podwieczorek: Pudding chia z musem porzeczkowo-bananowym

Europejska Środa (24.02)

I śniadanie: Bułka grahamka,masło, pieczona w ziołach szynka, rukola , kakao

II śniadanie: Banan

Obiad: Kremowy kapuśniaczek z ziemniakami

Francuskie naleśniki z dodatkiem mąki orkiszowej z serem i sosem czekoladowo-pomarańczowym

Kompot/Woda

Podwieczorek: Weka,masło, hummus z suzonymi pomidorami,natką pietruszki i słonecznikiem, woda z sokiem

Czwartek (25.02)

I śniadanie: Chleb słonecznikowy, masło, twarożek z pieczoną gruszką, herbata roiboos

II śniadanie: Mandarynka

Obiad: Zupa w kropki

Klops drobiowo-wołowy z warzywami w lekkim sosie śliwkowym, kasza gryczana, surówka z czerownej kapusty

kompot/woda

Podwieczorek: Złociste placki owsiane z kurkumą, gruszką i jabłkiem podane z chmurką jogurtową, woda

Piątek (26.02)

I śniadanie: Chleb pszenny, masło, mozzarella w plastrach, sałata masłowa, kawa zbożowa

II śniadanie: Jabłko

Obiad: Krem z pieczonego buraka z kleksem jogurtowym z grzankami

Burgery rybne z groszkiem, ziemniaki, surówka colesław

kompot/woda

Podwieczorek: Deserek kokosowy z tapioką i musem brzoskwiniowym

Oferta specjalna dla pracowników żłobków, przedszkoli i szkół

Nauczycielom i wychowawcom oferujemy możliwość zamawiania obiadów z menu lunchowego. Dla naszych stałych klientów przygotowaliśmy atrakcyjne rabaty.

Zamów catering degustacyjny

 

*Szanujemy Twoje dane – przeczytaj naszą politykę prywatności

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę POLER Wojciech Dubiel pod adresem ul. Pilotów 2c/19, 31-462 Kraków; NIP: 6821527154. Dane osobowe zostały przekazane dobrowolnie. Dane osobowe nie będą udostępniane stronom trzecim oraz nie podlegają profilowaniu tj. automatycznemu podejmowaniu decyzji. Wiem, że mam możliwość dostępu do swoich danych poprzez adres: biuro@gotowalnia.pl, w celu ich sprostowania i usunięcia, żądania ograniczenia ich przetwarzania oraz wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Catering degustacyjny - zamówienie

12 + 12 =

Zamówienia

883 505 566

Kontakt

biuro@gotowalnia.pl

Restauracja

ul. Ujastek 5B, 31-752 Kraków
Tylko u nas! Darmowy catering degustacyjny

Tylko u nas! Darmowy catering degustacyjny

 

Szanowni Państwo!

Wiemy, że karmienie dzieci to ogromne wyzwanie i odpowiedzialność. Wychodząc na przeciw potrzebom żłobków, szkół i przedszkoli, oferujemy – zupełnie za darmo – możliwość spróbowania naszych potraw.

 

Więcej informacji

You have Successfully Subscribed!