Smaczne posiłki

Dla dzieci w każdym wieku

Smacznie, jak u mamy pod czujnym okiem dietetyka

Nasze menu dla żłobków, przedszkoli i szkół jest co tydzień starannie opracowywane przez współpracującą z nami panią dietetyk. Proponowane przez nas posiłki są smaczne, urozmaicone i odpowiednio zbilansowane pod kątem zapotrzebowania energetycznego i kalorycznego dzieci w danym wieku. Spełniają także wszystkie normy obowiązujące w zakresie żywienia podopiecznych placówek oświatowych.

Jedzenie przygotowywane codziennie ze świeżych składników najwyższej jakości, od lokalnych producentów z podkrakowskich gospodarstw, dostarcza cennych witamin i składników odżywczych. Nasze potrawy nie są smażone – powstają w piecu konwekcyjno-parowym – dzięki czemu są dużo zdrowsze i nie tracą walorów smakowych.

Profesjonalny personel

W trosce o zdrowie i zadowolenie dzieci, które karmimy, nasz personel nieustannie podnosi swoje umiejętności i gromadzi doświadczenie poprzez uczestnictwo w specjalistycznych szkoleniach i konferencjach.

Catering degustacyjny

Wiemy, że karmienie dzieci to ogromne wyzwanie i odpowiedzialność. Do tego wielu milusińskich, to wybredne niejadki, które nie zjedzą tego, co im nie smakuje. Wychodząc na przeciw potrzebom żłobków, szkół i przedszkoli, oferujemy – zupełnie za darmo – możliwość spróbowania naszych potraw.

Jak to działa?

Pięć dni

Przez 5 dni będą mieli Państwo możliwość spróbowania naszych posiłków z aktualnego menu

Cztery posiłki

Dostarczymy po 2 porcje każdego z czterech posiłków – śniadania, II śniadania, obiadu i podwieczorku

Za darmo

Oferujemy Państwu tygodniową degustację całodziennego wyżywienia zupełnie za darmo

Dlaczego warto?

W Gotowalni łączymy miłość mam i babć do karmienia swoich pociech z doświadczeniem i wiedzą profesjonalnych kucharzy oraz dietetyka, dbającego by menu było zdrowe i pożywne. Zapewniamy codziennie cztery zbilansowane posiłki: śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad z kompotem oraz podwieczorek. Kaloryczność posiłków w przedszkolu to 1050 kcal (dopuszczalne wahania +/- 10%).

Gwarantujemy punktualne dostawy!

Mamy świadomość, że nawyki żywieniowe z dzieciństwa kształtują późniejsze wybory kulinarne w dorosłym życiu. Dlatego pilnujemy, aby dostarczane posiłki były zróżnicowane, zawierały świeże warzywa i owoce oraz były podane w atrakcyjnej formie, tak by nawet największy niejadek chciał ich skosztować. Jesteśmy przekonani, że jeśli tylko spróbuje – zje ze smakiem.

Z

Dbamy o różnorodność posiłków

Z

Ograniczamy sól i cukier, które są przyczyną chorób cywilizacyjnych

Z

Nie stosujemy produktów wysokoprzetworzonych

Z

Nie używamy konserwantów, chemicznych ulepszaczy ani barwników

Z

Podajemy tylko zdrowe napoje: herbatki owocowe i ziołowe, kompoty, lemoniady, świeżo wyciskane soki

Z

Sami robimy pierogi, knedle i naleśniki

Z

Sami pieczemy ciasta, pasztety, muffinki, ciasteczka, gofry

Z

Zapewniamy diety specjalne dla dzieci z alergiami i nietolerancjami

Z

Wykorzystujemy świeże owoce i warzywa z lokalnych gospodarstw

Z

Nie podajemy potraw smażonych na tłuszczu

Z

Przygotowujemy posiłki w piecu konwekcyjno-parowym

Z

Posiadamy profesjonalny sprzęt HoReCa do przewozu

Z

Dostarczane posiłki mają optymalną temperaturę, dzięki specjalnym termosom i termoboksom

Z

Zapewniamy odbiór odpadów pokonsumpcyjnych

Poniedziałek

I śniadanie: Chleb pszenno-żytni, masło, kiełbasa krakowska, papryka marynowana  

 herbata roiboos

II śniadanie: Jabłko

Obiad: Krem z marchewki i pomarańczy z grzankami 

Spaghetti bolognese

Kompot/ Woda

Podwieczorek: Jogurt z płatkami owsianymi, suszonymi owocami i płatkami migdałowymi

 

 

Wtorek

I śniadanie: Bułka pszenna z sezamem, masło, pasta twarożkowa z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, ogórek zielony 

herbata

II śniadanie: Banan

Obiad: Zupa z kropki 

Sznycelek drobiowo-wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi i ananasa  

kompot/woda

Podwieczorek: Chleb graham, masło, ser mozzarella plastry, pomidor 

 

 

 

Środa

I śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenny, masło, dżem owocowy niskosłodzony

herbata 

II śniadanie: Kiwi

Obiad: Krupnik z ziemniakami i koperkiem

Kopytka z masłem i cynamonem  

kompot/woda

Podwieczorek: chleb pszenno- żytni, masło, schabik pieczony, dip jogurtowo ogórkowy z koperkiem, ogórek zielony 

 

Czwartek

I śniadanie: chleb foremkowy, masło, kremowy pasztet drobiowy, ogórek kiszony 

herbata  

II śniadanie: Pomarańcza

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem

Bitka drobiowa w sosie śmietanowo-szparagowym, kalafior na parze, kasza jęczmienna  

Kompot/Woda

Podwieczorek: Kokosowy deserek z tapioki  z musem mango- banan 

Woda   

Piątek

I śniadanie: chleb słonecznikowy, masło, pasta z sera mazdamer z czarnuszką, szpinak baby

herbata  

II śniadanie: banan 

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem 

Ryba saute z sosem dyniowym, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty    

Kompot/Woda

Podwieczorek: babka zebra

 

 

 

Oferta dla pracowników żłobków, przedszkoli i szkół

Nauczycielom i wychowawcom oferujemy możliwość zamawiania obiadów z naszego menu.

Zamów catering degustacyjny

 

*Szanujemy Twoje dane – przeczytaj naszą politykę prywatności

Catering degustacyjny - zamówienie

3 + 4 =

Zamówienia

Kontakt

biuro@gotowalnia.pl

Biuro

ul. Ujastek 5B, 31-752 Kraków